Projectes especials






Divergències. M. Carmen Sáez.  Relat publicat en el llibre Impostures (El Petit Editor 2016) En companyia de diversos autors:
https://sites.google.com/site/maricarmensaezlorente/pdf/Diverg%C3%A8ncies.%20El%20Petit%20editor.pdf


 Escena representada per les dones de l'associació La Tetera, de València, amb motiu de la foguera i el Cercahistòries del barri de Velluters, 29 de gener del 2016. Tot fent memòria d'aquelles dones filadores que anaren a la vaga l'any 1902 per reclamar mitja hora per poder esmorzar.
                        LES FILADORES DE VELLUTERS
                                    M. CARMEN SÁEZ









Unes espardenyes de jaragua

Unes espardenyes de Jaragua  fou una petició que em van fer unes joves mestres que treballen projectes de solidaritat en països desfavorits. El llibre era per a joves a partir de Cinquè curs de Primària, tracta sobre el comerç just, el treball infantil, la guerra i altres temes transversals; a més, conté màgia i diversió.
      Elles el van publicar en castellà i nosaltres  hem decidit publicar la versió en valencià amb la menuda editorial de  l‘Argila. Ara acabem de fer-ne la segona edició i estem visitant  els col·legis i els instituts per a promocionar-lo i en aquest poc temps que duu de vida ha obtingut diversos èxits, doncs els mestres l‘estan incloent a les lectures recomanades per  alumnes de Cinquè, Sisè de Primària i Primer d'ESO. El llibre duu una guia didàctica elaborada per les professores de l'ONG molt completa la qual és una molt bona eina per als mestres. Als xiquets la història els atrapa fàcilment i els agrada molt, he tingut diverses trobades amb els joves lectors i ha estat una experiència quasi màgica, perquè he pogut veure que se  l‘han llegit a fons i que els ha arribat ben a dins. Sinopsi:














VÍDEOCLIP DE L'OBRA DE TEATRE

Llúcia viu envoltada de joguines, ordinadors, roba de marca i d’altres privilegis. Un bon dia sa mare li dóna un gran disgust: no li compraran les sabatilles de marca que ella tant desitja, quina desgràcia! Però un viatge amb la tia Empar la portarà a un país i uns indrets que la faran veure les coses d’una altra manera. Una aventura màgica on descobrirà, en la seua pròpia pell, la guerra, la misèria, l’explotació dels xiquets a una fàbrica. Així tot no estarà sola en aquest camí, perquè la seua aventura és plena de persones que l’ajudaran a superar els perills, fins i tot hi trobarà bruixes bones, gent que lluita per canviar el món. Una història a la qual, a més de tractar sobre el comerç just, apareixen temes transversals com la solidaritat, el consum desmesurat, la desigualtat. Sense deixar de costat la diversió, la màgia i la fantasia.

També en tenim l'obra de teatre, una adaptació feta per l'autora i representada en coproducció per Xana Teatre i l'Argila. Adaptació del llibre del mateix títol dirigida pe Xavi Navarro, interpretada per Gemma Taberner, Paco Iváñez, Mila Fernádez i M. Carmen Sáez. Animeu-vos mestres, proramadors teatrals, tota la gent relacionada amb la Cultura, és una història divertida, però ens acosta terribles drames com la guerra, el treball infantil, ens ensenya que el comerç just és possible, que la solidaritat pot salvar-nos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario